fbpx

Case: Explosive Clearance Group

Explosive Clearance Group (ECG) heeft Webbouwers gevraagd om een nieuwe website te ontwikkelen. Explosive Clearance Group timmert online aan de weg door intensief gebruik te maken van verschillende social media kanalen. De oude website bood niet de moderne uitstraling die door ECG gewenst werd. De website was gedateerd in zowel content, koppelingen als design.

Webbouwers heeft voor ECG een responsive WordPress website opgeleverd. De frisse, moderne website is gemakkelijk in beheer, is gekoppeld aan de social media kanalen van ECG en biedt de mogelijkheid om nieuwsberichten en projecten te plaatsen. Daarnaast is de content op de website geheel herschreven met het oog op SEO, om de vindbaarheid te maximaliseren.

Responsive webdesign

Gemakkelijk in beheer

SEO-based copywriting

Social Media koppelingen

Explosive Clearance Group (ECG)

WordPress website

Wat hebben we gedaan?

Webdesign, Website ontwikkeling, Copywriting, Zoekmachine optimalisatie

Uniek aan deze website

Webbouwers heeft voor Explosive Clearance Group een volledig nieuw, responsive webdesign gerealiseerd. Eis aan het webdesign was dat het past bij de huisstijl van ECG. De website moest daarnaast een frisse, moderne uitstraling krijgen dat op alle apparaten optimaal beschikbaar is – een eis waar de oude website niet aan voldeed.

In overleg met ECG heeft Webbouwers het webdesign gepersonaliseerd om aan alle wensen te voldoen. Bij deze personalisatie hebben we gebruik gemaakt van het ECG-kleurenpalet, voldoende witruimte, grote klikbare elementen en nieuw foto- en videomateriaal om de website een eigentijdse uitstraling te geven.

ECG wilde het beheer van de nieuwe website zoveel mogelijk zelf in handen kunnen nemen. De content moet eigenhandig te wijzigen zijn en nieuwsberichten, vacatures en projecten moeten zelf te plaatsen zijn. Om aan deze wens te voldoen hebben we gekozen voor een WordPress CMS. Dit CMS staat bekend om haar gebruiksvriendelijkheid. Om het beheer van de website nog meer te vergemakkelijken hebben we ECG voor livegang een WordPress training gegeven. Zo zijn de medewerkers van ECG bekend met de backend van de website en kunnen zij direct aan de slag.

De online concurrentie is groeiende, dat merkte ook ECG. De valkuil bij het schrijven van online content is te diep in de materie in te gaan en daarbij de gebruiker uit het oog te verliezen. Om de websitebezoeker optimaal te bedienen en SEO-vriendelijke content te behouden, heeft ECG ervoor gekozen om de content te laten schrijven door Webbouwers. De content is inhoudelijk gebaseerd op een interview, en voor SEO gebaseerd op een uitgebreid zoekwoordenonderzoek.

Regelmatig plaatst ECG nieuwe updates op hun social media kanalen. Op die manier houden zij hun doelgroep op de hoogte van nieuwe projecten, vacatures en nieuwsberichten uit de branche. De wens was om deze updates op een eenvoudige wijze op de eigen website te kunnen plaatsen. Op de social media kanalen kunnen deze berichten vervolgens verspreid worden door gebruik te maken van de URL. In de nieuwe website zijn de social media kanalen gekoppeld aan de website en is het plaatsen van nieuwsberichten, updates en vacatures mogelijk middels een blog-functionaliteit. Tijdens de WordPress training hebben we ECG uitgelegd hoe het plaatsen van deze content in zijn werk gaat.

Reactie van de klant

“Bij Webbouwers werken toegankelijke en prettige mensen die werkelijk geïnteresseerd zijn in het product of de dienst waarvoor de website gemaakt moet worden. Deze interesse en professionaliteit zie je dan ook direct terug op onze nieuwe website! Wij zijn uitermate tevreden: zowel over de totstandkoming als het eindresultaat.”
ECG-Logo

Tijs Kleuters
Explosive Clearance Group