fbpx

Case: Foodpersonality

food personalilty logo

Foodpersonality is een platform van en voor de supermarktsector. Om het platform online naar een volgend niveau te tillen, heeft Webbouwers voor Foodpersonality een nieuwe WordPress website gerealiseerd. Het nieuwe platform is uitgerust met Affiliate marketing mogelijkheden en nieuwe Social Share opties zoals Whatsapp. De eigen content is behouden gebleven dankzij een contentmigratie en het geheel is in een modern jasje gestoken met een redesign. Het platform Foodpersonality is klaar voor de toekomst.

Content migratie Joomla – WordPress

Redesign website

Focus op Mobile
(AMP & Whatsapp)

Foodpersonality

WordPress website

Wat hebben we gedaan?

Webdesign, Website ontwikkelen, Contentmigratie, Affiliate marketing

Wordpress website

De oude website van Foodpersonality bevatte meer dan 1.000 artikelen, blogberichten, infographics en factsheets. De content werd geplaatst door verschillende gebruikers, ieder met eigen gebruikersrechten. Alle content, gebruikers en de bijbehorende rechten moesten overgezet worden van de oude Joomla website naar de nieuwe WordPress website. Om te garanderen dat het overzetten zonder problemen zou verlopen hebben we een maatwerk contentmigratie ontwikkeld.

Foodpersonality is de afgelopen jaren flink gegroeid, zowel in bezoekersaantallen als in aantal artikelen. Voor de terugkerende bezoekers is het belangrijk dat de website na het redesign herkenbaar blijft als zijnde ‘Foodpersonality’. Daarnaast was de structuur van de website in het geding gekomen, als gevolg van het almaar groeiende aantal artikelen. Als onderdeel van het redesign van de website is ook de websitestructuur aangepast, met het oog op User Experience en SEO.

Behalve een online platform, heeft Foodpersonality een eigen magazine. De opbrengsten uit dit magazine kwamen voornamelijk uit advertentieruimte; een lijn die Foodpersonality online door wilde trekken. Om online advertentieruimte aan te bieden heeft Webbouwers vaste plekken in de website gereserveerd. Deze plekken worden automatisch gevuld met relevante advertenties.

Een modern platform is niet toekomstbestendig zonder een focus op websitebezoekers die gebruik maken van een mobiele telefoon. Bij de ontwikkeling van de nieuwe WordPress website hebben we hier nadrukkelijk rekening mee gehouden. Allereerst maakt het nieuwe platform natuurlijk gebruik van een responsive webdesign. De nieuwe website van Foodpersonality biedt ook belangrijke Social Share opties voor mobiele gebruikers, zoals Whatsapp en de Facebook-app. Daarnaast wordt ieder blogartikel automatisch omgezet naar een AMP-variant: een versnelde weergave van de webpagina, geoptimaliseerd voor SEO.