fbpx
  • homepage jobpersonality
  • beroeppagina jobpersonality

Case: Jobpersonality

jobpersonality logo

Over Jobpersonality

Jobpersonality is een website en webapplicatie waarop jong en oud en laag- en hoogopgeleid geholpen worden om werk te vinden dat bij hun past. Hiervoor werkt Jobpersonality samen met psychologen en loopbaanadviseurs.

Op de website kan een bezoeker de gratis beroepskeuzetest uitvoeren, wat resulteert in een score op 6 persoonlijkheidskenmerken. Deze score kan je naderhand direct meenemen naar de beroepenzoeker, waar vervolgens een lijst met beroepen wordt geadviseerd.

Resultaten: SEO en Conversie

Sinds april werken wij samen met Jobpersonality om de conversie te optimaliseren en de website te optimaliseren voor Google.

Conversie optimalisatie voor Jobpersonality

Op het gebied van conversie optimalisatie hebben we het gedrag van bezoekers geanalyseerd door middel van Analytics, heatmaps, funnels en video opnames van bezoekers.

Het doel van deze conversie optimalisatie was om ervoor te zorgen dat meer bezoekers de beroepentest zouden uitvoeren en daarnaast ook door zouden klikken naar de beroepenzoeker.

Op basis van deze analyses zijn er een aantal adviezen uitgevoerd en daar zien we nu de positieve resultaten van terug!

  • 45% daling van het dropoff percentage.
  • 490% stijging in conversies.

Hieronder zie je de funnel voor en na de optimalisatie.

Voor:

funnel jp voor

Na:

funnel jp na

SEO Feiten

Op het gebied van SEO, oftewel zoekmachineoptimalisatie, zijn ook zeer positieve resultaten behaald. Het doel hiermee is om op lange termijn een goede positie in Google te veroveren, waardoor een constante stroom aan organisch (gratis) verkeer ontstaat.

Dit is een lange termijn planning, maar daar plukken we nu al de vruchten van:

  • 29 zoekwoorden
  • 454 positie stijgingen in Google
  • 1204 positie stijgingen in Bing
  • 26 zoekwoorden op de 1ste pagina in Google

Jobpersonality over Webbouwers

“Wij hebben Webbouwers.com ingeschakeld voor online marketing. Allereerst scoren we dankzij hun SEO adviezen hoger op termen die wij zelf over het hoofd zagen. Bijvoorbeeld op zoekopdrachten met noemenswaardige volumes als ‘welke baan past bij’. Zij hebben ons daarnaast ook goed geholpen door met behulp van heatmaps en andere instrumenten inzicht te geven in het klikgedrag van onze klanten. Hierdoor zijn wij weer in staat om onze diensten, zoals onze beroepskeuzetest en beroepenzoeker, nog beter te laten aansluiten bij het intuïtieve online gedrag van klanten wat leidt tot hogere en betere gebruikerservaringen.”

Sylvain Engelen – Jobpersonality.com

Dit wil ik ook!Bekijk de website online.

Jobpersonality

Webapplication, website