fbpx

Onderdeel van:

radboud umc logo

Case: Netwerk 100

Netwerk 100

Netwerk 100 – onderdeel van Radboudumc – is een samenwerkingsverband van professionele organisaties┬áin welzijn, zorg en onderwijs in de regio Gelderland-Zuid. Netwerk 100 ontwikkelt samen met ouderen nieuwe projecten en producten die bijdragen aan het verbeteren van het welzijn van ouderen. De website van Netwerk100 was technisch en inhoudelijk verouderd. Daarom heeft Webbouwers voor hen een nieuwe, responsive WordPress website ontwikkeld.

Responsive webdesign

Afgeschermde inlogomgeving

Schaalbaar lettergrootte

Mailchimp integratie

Netwerk100

WordPress website

Wat hebben we gedaan?

Webdesign, Website ontwikkelen, Maatwerk functionaliteit

Wordpress website

De oude website van Netwerk100 maakte gebruik van een non-responsive webdesign. Hierdoor was de weergave op tablet en mobiel niet gebruiksvriendelijk, zeker voor een oudere doelgroep. De nieuwe website maakt gebruik van een responsive webdesign voor optimale weergave op kleinere schermen. De website werkt met grote, klikbare elementen om de gebruiksvriendelijkheid te bevorderen.

Netwerk100 biedt informatie aan professionals in de zorg, naast de oudere doelgroep. Deze informatie is vertrouwelijk en mag niet voor iedereen toegankelijk zijn. Om deze informatie af te schermen maakt de nieuwe website van Netwerk100 gebruik van een inlogfunctie. Na inloggen kunnen de zorgprofessionals de afgeschermde documenten downloaden en inzien.

Bijzonder aan de nieuwe website van Netwerk100 is het schaalbare lettergrootte. Netwerk 100 ontwikkelt haar nieuwe projecten en producten samen met de ouderen zelf. Dit betekent dat de informatie op de website ook optimaal bereikbaar moet zijn voor de ouderen. Om tegemoet te komen aan deze doelgroep hebben we een maatwerk functionaliteit ingebouwd die het mogelijk maakt om de website content te vergroten.

Netwerk100 plaatst regelmatig nieuwsberichten op hun website. Om de doelgroep op de hoogte te houden van de nieuwe ontwikkelingen, maakt Netwerk100 gebruik van een nieuwsbrief. Om het inschrijven voor de nieuwsbrief te versoepelen, hebben we een directe integratie met Mailchimp geïmplementeerd. Dankzij deze integratie worden nieuwe inschrijvingen direct aan de maillijst toegevoegd zonder dat hier een extra handeling van Netwerk100 aan te pas komt.

Reactie van de klant

Wij zijn erg tevreden over de samenwerking en het uiteindelijke resultaat. De reacties op onze nieuwe website zijn zeer positief!
Netwerk 100

Joanna van den Bergh
Netwerk 100