fbpx

Hoger in Google met SEO

Zonder advertenties hoger in Google met zoekmachine optimalisatie

Per pagina hoger in Google

Veel mensen geven aan dat ze hun website hoger in Google willen hebben. Zich niet realiserend dat het niet zozeer om de website draait, maar om de webpagina’s. Voor iedere webpagina dien je een doel en de zoekwoorden te bepalen. Op basis daarvan kan je positie in Google geanalyseerd en geoptimaliseerd worden.

De voordelen van Zoekmachine optimalisatie:

  • Hoger in de Google zoekresultaten
  • Meer bezoekers naar je website
  • Een goede positionering zonder adverteren
  • Langdurig effect

Zoekwoorden bepalen

Per pagina dien je zoekwoorden te bepalen om de webpagina hoger in de zoekresultaten te krijgen. Deze zoekwoorden dienen wel strategisch gekozen te worden. Dit kan door middel van een zoekwoordenonderzoek. Daarbij wordt gekeken naar het zoekgedrag van de doelgroep, het volume en de concurrentie op specifieke zoekwoorden. Zowel long tail als short tail.

Case: Hoger in google met Jobpersonality
Hoe krijg je een volledig seo geoptimaliseerde pagina nog hoger dan de 8ste en 6e plek in Google?
jobpersonality logo

Zo hoog mogelijk in Google komen zonder content toe te voegen of de pagina verder te optimaliseren, dit is de uitdaging die we samen met Jobpersonality hebben aangepakt.

Het plan was om een click through test op te zetten voor de meta description van de beroepskeuzetest pagina. Hiermee wilden we de click through verhogen, waardoor de relevantie van de pagina voor Google zou stijgen.

De resultaten waren verbluffend, hieronder zie je het moment dat de test gestart is.

Hoger in Google Jobpersonality

Qua volume hebben we ons gericht op de keywords: beroepentest en beroepskeuzetest.

Beroepentest:

  • CTR van 4% gestegen naar 12%
  • Positiestijging in Google: van de 6e positie naar de 3e positie

Beroepskeuzetest:

  • CTR van 1.53% gestegen naar 4,7%
  • Positiestijging in Google: van de 8ste positie naar de 5e positie

Het gevolg van deze stijgingen? 62% meer organische bezoekers en 6 plaatsen hoger in Google.

Monitor je positie in Google

Veel mensen realiseren zich niet dat wanneer ze een zoekwoord intypen in Google om de positie van een webpagina te controleren, dit geen goed beeld geeft van de daadwerkelijke positie. Google past namelijk per computer de zoekresultaten aan op basis van je locatie en je zoekgeschiedenis. Wij kennen de juiste manier om je positie te achterhalen, zowel lokaal als landelijk. Per zoekwoord kunnen wij je positie in Google monitoren en daar dagelijks, wekelijks of maandelijks een rapportage van sturen. Op basis hiervan kan er geanalyseerd worden welke zoekwoorden nog hoger in Google kunnen komen.

Hoger in Google door teksten

Onze filosofie is dat de beste teksten worden geschreven door de vakmensen zelf. Met de ontwikkeling van Google is het tegenwoordig niet meer nodig om specifiek voor Google te schrijven, maar voor je klant. Uiteraard kan de tekst wel geoptimaliseerd worden voor Google. Dit is nog steeds essentieel voor een goede positie in Google, maar het begint met het schrijven voor jouw bezoeker.

On page ranking factoren

Om hoger in Google te komen zijn er zowel on page factoren als off page factoren die hier een grote rol in spelen. In totaal zijn er meer dan 200 factoren waar Google naar kijkt om je positie in Google te bepalen. Wij kunnen je helpen op deze on page seo factoren te verbeteren, hierbij kan je denken aan content, afbeeldingen optimaliseren, snelheid, menu-structuur, internal linken, etc. Wij kennen de prioritering van Google en zijn in staat om jouw website hier op aan te passen. Wij kunnen een adviserende rol aannemen of je geheel ontzorgen wat betreft zoekmachine optimalisatie. Een andere optie is om eerste je website te laten analyseren en te kijken hoe je website nu scoort voor Google.

Off page ranking factoren

Naast de on page factoren zijn er ook vele off page factoren waar je invloed op kan hebben en belangrijk zijn voor je Google ranking score. Dit zijn factoren zoals autoriteit, backlinks, social, etc. Het is van belang om zowel aandacht te besteden aan de on page als de off page SEO factoren.

Monkeybridge: Onze partner in online marketing

Al onze online marketing diensten worden uitgevoerd door onze marketing partner Monkeybridge. Heb je concrete interesse in Zoekmachine optimalisatie?

Hoger in Google door SEO

Dankzij zoekmachine optimalisatie komt je website hoger in Google te staan op specifieke zoektermen.

Meer bezoekers naar je website

Een hogere positie in Google zorgt ervoor dat meer mensen je website te zien krijgen, waardoor meer mensen zullen doorklikken.

Goede positionering zonder adverteren

Adverteren in Google kan voor sommige producten en branches erg duur zijn. Zoekmachine optimalisatie biedt een uitweg.

Langdurig effect

Een goed geoptimaliseerde webpagina behoudt zijn score in de zoekresultaten. Eenmalig aanpassen kan dus zorgen voor een langdurig effect.

Onze diensten
Magento e-commerce

Magento e-commerce

Start jouw online business met een professionele Magento E-commerce oplossing.

Lees meer
Maatwerk & Webapplicaties

Maatwerk & Webapplicaties

Optimaliseer jouw bedrijfsprocessen met maatwerk software of een webapplicatie op maat.

Lees meer
WordPress websites

WordPress websites

Met een solide, open-source systeem als basis zetten we de eerste stap naar online groei.

Lees meer