Google Analytics certified

Inzicht in je bezoekers

Conversie optimalisatie

Voor websites en webshops

Voor webshops en websites

Meer conversie is belangrijk voor zowel websites als webshops. Hoewel veel mensen denken dat een conversie gelijk is aan een verkoop, hoeft dit niet altijd zo te zijn. Conversie is simpelweg een doel dat je wil bereiken met je website. Of dit nou het lezen van artikelen is of het aanvragen van een offerte formulier; je website kan hier specifiek voor worden geoptimaliseerd. Dit wordt ook wel conversie optimalisatie genoemd. Ook voor e-commerce kunnen wij je hiermee helpen.

Geef mij advies over mijn website of webshop
meer conversie voor je website en webshop
Usability conversie add

Usability en Design

Usability is een ontzettend belangrijk aspect om meer conversie op je website te krijgen. Denk hierbij aan een duidelijke navigatie of aan de snelheid van filters. Dit zijn onderdelen op je website die een grote invloed hebben op het aantal conversies.

Usability hangt nauw samen met het design van een website. Onze online aandachtsspanne is tegenwoordig zo kort dat we hier rekening mee moeten houden in het design. Gebeurt dit niet dan kan dit ten koste gaan van je conversie. ADD (Attention Driven Design) en RWD (Responsive Web Design) zijn technieken die ertoe kunnen leiden dat je meer conversie krijgt.

Voldoet mijn website aan het ADD principe?

Ab testen

Ab testen is de manier om er zeker van te zijn dat wijzigingen voor meer conversie zorgen. Geen enkele ‘verbetering’ geeft garantie op meer conversie. Ondanks de vele best practices heeft de context van je website en de doelgroep hier enorm veel invloed op en die is per website uniek. Wanneer je zeker wil zijn van het feit dat een wijziging tot meer conversie leidt, kan je dit ab testen. Dat houdt in dat je de nieuwe situatie aan bijvoorbeeld 50% van je bezoekers presenteert en de oude situatie aan de overige 50% presenteert. Na een bepaalde periode kan je, afhankelijk van het doel, concluderen of dit tot meer conversie heeft geleid.

Met ab testen kan je aspecten als microcopy, design, nieuwe functionaliteiten en navigatie uitstekend testen.

Ik wil nu beginnen met ab testen
meer conversie met ab testen
inzicht in gedrag voor meer conversie

Inzicht in gedrag

Wanneer je meer conversie op je website wil is het van belang om meer inzicht te krijgen in het gedrag van je bezoekers.

  • Zijn er specifieke afhaakmomenten in de website?
  • Navigeren ze naar wens door de website?

Hier kunnen wij je meer inzicht in verschaffen. Door opnames van bezoekers te maken en heatmaps te maken van het klik-, scroll- en muisgedrag zijn wij in staat om deze gegevens te analyseren en je website hierop aan te passen. Dit alles met het doel om meer conversie te krijgen.

Ik wil meer inzicht in het gedrag van mijn bezoekers
Wil je meer conversie?