fbpx
  • lzv groep s1
  • lzv groep s2
  • lzv groep s3

Case: LZV Groep – Ministerie van Defensie

lzv groep

Over LZV Groep

Het LZV biedt veteranenzorg met een keten van twaalf instellingen en een centrale coördinatie in Doorn. Het LZV is een militair-civiele samenwerking die zich een goede naam verwierf door jarenlang naar de beste kwaliteit te streven. Het ministerie van Defensie geeft zo op unieke wijze invulling aan de verantwoordelijkheid voor ex-werknemers.

De vraag

De website van het LZV was verouderd en sloot niet meer aan bij de ontwikkeling die de ketenorganisatie had doorgemaakt intussen. De sterke behoefte om de doelgroep zo vroeg mogelijk te bereiken in het traject rond een klacht, maakt het van belang de organisatie zo transparant, vriendelijk en vertrouwelijk mogelijk neer te zetten. Tevens was het websitesysteem van lzv gebouwd in een erg stug, licentie gebaseerd systeem. Opensource, dynamiek en vrijheid waren erg belangrijke randvoorwaarden bij de nieuwe site.

Ons antwoord

We hebben een open source systeem geleverd in samenwerking met het design van Isatis Online Results. Het resultaat is een website die direct aanspreekt. Door gebruik te maken van veel, persoonlijk en groot beeldmateriaal ‘spreekt’ de website eigenlijk. Informatie is erg laagdrempelig toegankelijk, de aangesloten hulporganisaties komen direct in beeld en de medewerkers van het lzv staan zeer open gepresenteerd. Volledig responsive en makkelijk toegankelijk voor de doelgroep met subtiele effecten in het design opgenomen die de website tijdens het navigeren doen ‘leven’.

“De website en vooral het onderhoud daarvan werken fijn en efficiënt. Dat stimuleert het werken ermee en dat komt het resultaat sterk ten goede” Jos Morren – Communicatie LZV-groep

Dit wil ik ook!Bekijk de website online.

Ministerie van Defensie – LZV groep

Website