fbpx

Case: UITinApeldoorn

UITinApeldoorn is het platform met alle informatie over evenementen en vrije tijd in Apeldoorn. Webbouwers heeft voor UitinApeldoorn een compleet nieuw ‘Material webdesign’ gerealiseerd. Het nieuwe design focust zich op websitebezoekers die gebruik maken van een mobiele telefoon. Voor extra interactie met de bezoekers van Apeldoorn is op de website o.a. gebruik gemaakt van een live Instagram-feed. De website is tevens uitgerust met een unieke maatwerk NDTRC-koppeling, om het bereik te vergroten en de organisatie te ontzorgen.

NDTRC-koppeling

Instagram-feed

Focus op mobiel gebruik

UITinApeldoorn

Corporate website

Wat hebben we gedaan?

Webdesign, Website ontwikkelen, Koppelingen realiseren

Corporate website

NDTRC staat voor “Nationale Databank voor Toerisme, Recreatie en Cultuur/Uitgaan”. NDTRC is de grootste digitale toeristische database van Nederland. Grote instanties uit de toerismebranche zoals het VVV maken gebruik van deze database om evenementen en agenda-items te tonen in een app of op een website.

Voor UITinApeldoorn heeft Webbouwers een intelligente koppeling gerealiseerd met deze database. Deze koppeling zorgt ervoor dat evenementen die aan de website worden toegevoegd, automatisch worden geëxporteerd naar de NDTRC-database.

Deze intelligente maatwerk koppeling bespaart UITinApeldoorn veel tijd en maximaliseert het bereik van de evenementen.

Als uithangbord voor de regio Apeldoorn, maakt UITinApeldoorn veel gebruik van foto’s in hun communicatie. Om een grote doelgroep te bereiken, verspreiden zij deze foto’s over verschillende sociale media. Deze foto’s worden voornamelijk verspreid via Instagram: een visueel kanaal dat door veel jongeren gebruikt wordt. Voor Webbouwers een unieke kans om de website in contact te brengen met de bezoekers van Apeldoorn middels een live Instagram-feed. Deze feed toont alle foto’s die op het Instagram account van UITinApeldoorn geplaatst worden, live op de website.

Het moderne internetgebruik gebeurt steeds meer op de mobiele telefoon. Zeker voor mensen die op zoek zijn naar een leuk evenement in de omgeving, is de mobiele telefoon eerste keus. Om hierop in te spelen hebben we voor UITinApeldoorn een redesign uitgevoerd op basis van secties en het ‘Material design’. Dit is een speciaal type webdesign, ontworpen door Google, dat zich voornamelijk richt op mobiel gebruiksgemak door gebruik te maken van grote blokken en zogenaamde ‘Cards’. Het Material design is ingezet op pagina’s die veel content bevatten. Mede dankzij dit Material Design is de website van UITinApeldoorn strak, clean en optimaal bruikbaar op de mobiele telefoon.