fbpx

Case: Zeilschool het Molenhuis

Zeilschool het Molenhuis

Bij de ontwikkeling van de nieuwe website voor Zeilschool het Molenhuis stelden zij een aantal belangrijke eisen: de nieuwe website moet sfeer uitstralen, het moet gekoppeld worden aan een extern reserveringssysteem en de website moet gebruiksvriendelijk zijn in het beheer.

Als oplossing hebben we gekozen voor een website die gebruik maakt van het WordPress CMS systeem. De backend van websites met dit CMS is uitzonderlijk gebruiksvriendelijk. We hebben een custom post functie ontwikkeld, die gekoppeld is aan het externe reserveringssysteem. In de backend weerspiegelt de custom post functie de standaard WordPress backend, waardoor het gebruiksgemak behouden blijft. Om de sfeer van de website te verhogen zijn we de samenwerking aangegaan met een fotograaf en een videograaf. Dankzij deze samenwerking is de website verrijkt met 360-graden beeldmateriaal. Tot slot is er een koppeling met Facebook gerealiseerd, waardoor de reviews vanuit Facebook direct op de website worden getoond.

Gebruiksvriendelijk beheer

Koppeling reserveringssysteem

Koppeling Facebook reviews

360-graden sfeerbeelden

Zeilschool het Molenhuis

WordPress website

Wat hebben we gedaan?

Webdesign, Website ontwikkeling, Maatwerk koppelingen

Uniek aan deze website

We hebben gekozen voor het WordPress CMS systeem. De belangrijkste reden hiervoor is het gebruiksgemak. Eis aan de website is dat het beheer door Zeilschool het Molenhuis zelf kan worden uitgevoerd. Niet enkel het plaatsen van blog- of nieuwsberichten, maar ook het wijzigen van content en de reserveringsmogelijkheden. De standaard WordPress backend biedt de gebruikers diverse mogelijkheden om snel aan de slag te kunnen met de website.

Zeilschool het Molenhuis maakt gebruik van een extern reserveringssysteem. Dit systeem moet te vullen zijn door gebruik te maken van de backend van de nieuwe website. Omdat de gebruiksvriendelijkheid van de website hoog in het vaandel staat, hebben we bij de ontwikkeling van onze custom oplossing rekening gehouden met de gebruiksstructuur van WordPress. De developers van Webbouwers hebben ervoor gezorgd dat de interface van de functionaliteit naadloos aansluit bij de bekende WordPress interface. Het resultaat: Een geavanceerde maatwerk koppeling met een intuïtieve interface.

Een belangrijke reden dat Zeilschool de overstap maakt naar een nieuwe website was een gemis aan voldoende sfeer en design op de oude website. Dit maakt sfeer een belangrijk speerpunt om tot een tevreden klant en dus een succesvolle oplevering te komen. De nieuwe website van Zeilschool faciliteert hierin dankzij een frisse, moderne twist in het gebruik van de huisstijl kleuren, verrijkt met 360 graden video- en fotomateriaal. Voor deze 360-graden sfeerbeelden hebben we de samenwerking gezocht met een professionele fotograaf en videograaf. Zij hebben de vloot, de activiteiten en de omgeving prachtig in beeld gebracht, wat ons voldoende beelden opleverde om de website compleet te maken.

Reactie van de klant

“Na de livegang is het wel zo terecht jullie enorm te bedanken voor een super website! Ik ben uitermate blij met het eindresultaat en de samenwerking. Leuk feitje; direct na livegang kwamen de complimenten en boekingen binnen! We zitten inmiddels al op 21 boekingen binnen 24 uur!”

Jeroen Wolthuis
Zeilschool het Molenhuis