fbpx

Conversie optimalisatie

Bereik je doelen met conversie optimalisatie voor websites en webshops

Meer conversie bereiken

Meer conversie is belangrijk voor zowel websites als webshops. Hoewel veel mensen denken dat een conversie gelijk is aan een verkoop, hoeft dit niet altijd zo te zijn. Conversie is simpelweg een doel dat je wil bereiken met je website. Of dit nou het lezen van artikelen is of het aanvragen van een offerte formulier; je website kan hier specifiek voor worden geoptimaliseerd. Dit wordt ook wel conversie optimalisatie genoemd. Ook voor e-commerce kunnen wij je hiermee helpen.

Start nu gratis en vrijblijvend met een online marketing adviesgesprek. In dit gesprek bespreken we de conversie optimalisatie van jouw specifieke website of webshop. Een concreet actieplan is het resultaat. Hiermee kan je direct aan de slag!

Vraag een Gratis Adviesgesprek aan!

Usability en design

Usability is een ontzettend belangrijk aspect om meer conversie op je website te krijgen. Denk hierbij aan een duidelijke navigatie of aan de snelheid van filters. Dit zijn onderdelen op je website die een grote invloed hebben op het aantal conversies.

Usability hangt nauw samen met het design van een website. Onze online aandachtsspanne is tegenwoordig zo kort dat we hier rekening mee moeten houden in het design. Gebeurt dit niet dan kan dit ten koste gaan van je conversie. ADD (Attention Driven Design) en RWD (Responsive Web Design) zijn technieken die ertoe kunnen leiden dat je meer conversie krijgt.

Conversie optimalisatie heatmap
“Webbouwers heeft ons goed geholpen door met behulp van heatmaps en andere instrumenten inzicht te geven in het klikgedrag van onze klanten. Hierdoor zijn wij in staat om onze diensten beter te laten aansluiten bij het intuïtieve online gedrag van klanten, wat leidt tot hogere en betere gebruikerservaringen.”

JobPersonality
Sylvain Engelen

A/B-Testen voor conversie optimalisatie

A/B-testen is de manier om er zeker van te zijn dat wijzigingen voor meer conversie zorgen. Geen enkele ‘verbetering’ geeft garantie op meer conversie. Ondanks de vele best practices heeft de context van je website en de doelgroep hier enorm veel invloed op en die is per website uniek. Wanneer je zeker wil zijn van het feit dat een wijziging tot meer conversie leidt, kan je dit A/B-testen. Dat houdt in dat je de nieuwe situatie aan bijvoorbeeld 50% van je bezoekers presenteert en de oude situatie aan de overige 50% presenteert. Na een bepaalde periode kan je, afhankelijk van het doel, concluderen of dit tot meer conversie heeft geleid.

Met A/B-testen kan je aspecten als microcopy, design, nieuwe functionaliteiten en navigatie uitstekend testen.

Inzicht in gedrag

Wanneer je meer conversie op je website wil is het van belang om meer inzicht te krijgen in het gedrag van je bezoekers.

  • Zijn er specifieke afhaakmomenten in de website?
  • Navigeren ze naar wens door de website?

Hier kunnen wij je meer inzicht in verschaffen. Door opnames van bezoekers te maken en heatmaps te maken van het klik-, scroll- en muisgedrag zijn wij in staat om deze gegevens te analyseren en je website hierop aan te passen. Dit alles met het doel om meer conversie te krijgen.

Conversie optimalisatie door Webbouwers

Veel bedrijven bieden conversie optimalisatie. Waarom kies jij voor conversie optimalisatie door Webbouwers?

Webbouwers is een full service digital agency. Wij gaan verder dan conversie optimalisatie. We hebben een in house online marketing afdeling en meer dan 25 jaar ervaring met de ontwikkeling van websites, webshops en webapplicaties. De online marketeers van Webbouwers weten waar zij over praten. Ze zijn Google gecertificeerd voor Google analytics en Google Adwords.

Maximaal online rendement is ons motto. Dit bereiken we door op het juiste moment de juiste online marketing technieken toe te passen. We geloven in langdurige samenwerking waarbij transparantie en meetbaar resultaat centraal staan. Nog niet zeker van de voordelen van conversie optimalisatie voor jouw bedrijf? Dan bespreken we dit gratis en vrijblijvend in een adviesgesprek.

Vraag een gratis adviesgesprek aan!
Monkeybridge: Onze partner in online marketing

Al onze online marketing diensten worden uitgevoerd door onze marketing partner Monkeybridge. Heb je concrete interesse in Conversie optimalisatie?

Gebruikerservaring voor conversies

Verhoog het aantal conversies met een gemakkelijke navigatiestructuur en het juiste webdesign.

Wijzigingen A/B-testen

Alle aanpassingen ten behoeve van de conversie worden A/B-getest. Bij positieve resultaten wordt de wijziging definitief.

Inzicht voor conversie optimalisatie

Door verschillende tools te combineren krijgen we inzicht in het bezoekersgedrag. Zo ontdekken we sterke en zwakke punten.

Maximaal online rendement

Onze online marketeers adviseren je graag over de juiste conversie optimalisatie technieken voor jouw bedrijf.

Onze diensten
Magento e-commerce

Magento e-commerce

Start jouw online business met een professionele Magento E-commerce oplossing.

Lees meer
Maatwerk & Webapplicaties

Maatwerk & Webapplicaties

Optimaliseer jouw bedrijfsprocessen met maatwerk software of een webapplicatie op maat.

Lees meer
WordPress websites

WordPress websites

Met een solide, open-source systeem als basis zetten we de eerste stap naar online groei.

Lees meer