fbpx

Overstappen van Magento 1 naar Magento 2

Dit is het moment om jouw webshop te migreren naar Magento 2. Het is van groot belang dat deze migratie nauwkeurig gebeurt en het niet ten koste gaat van jouw online business.

Webbouwers hanteert een uniek migratieproces. Veel technische partijen zien het overstappen van Magento 1 naar Magento 2 als puur technisch. Maar jouw webshop is meer dan techniek. Net zo belangrijk is het aspect marketing. Negeer je dit aspect bij een webshop migratie, dan kan dat leiden tot een plotselinge daling in Google rankings, bezoekers en uiteindelijk een daling van orders en omzet.

Bij Webbouwers werken we samen met onze marketing partner Monkeybridge. Ons migratieproces bevat duidelijke grenzen tussen techniek en online marketing. Webbouwers verzorgt de technische migratie en Monkeybridge biedt sturing gedurende het hele proces, zodat jouw nieuwe Magento 2 platform voldoet aan alle door Google gestelde eisen.

Voorkom onnodige fouten. Richt jouw webshop op de toekomst. Migreer naar Magento 2 met Webbouwers.

 • Lucovitaal
 • Case Slaapkenner Beuningen 2
  Slaapkenner Beuningen
 • Case Weltevree
  Weltevree
 • Kerèn
 • Gedenksieraden

Magento migratie

De technische overgang van Magento 1.9 naar Magento 2 is geen simpele update van de huidige webshop. De code van het nieuwe platform verschilt zodanig veel van de oude, dat veel functionaliteiten opnieuw ontwikkeld moeten worden. Hoe lang dit duurt hangt af van de complexiteit van de Magento webshop. Om het complete migratieproces te stroomlijnen hanteren we drie fases. Zo zorgen we voor een succesvolle migratie van Magento 1.9 naar Magento 2.

Vragen over de migratie van jouw Magento webshop?

Fase 1: Strategische voorbereiding

1. Migratieplan opstellen

We maken een technische inventarisatie van de huidige webshop. We brengen in kaart welke instellingen, extensies, integraties en maatwerkcode in de Magento shop aanwezig zijn. Terwijl de technische inventarisatie zich voltrekt, maken de marketeers van Monkeybridge hun eigen inventarisatie van interne SEO factoren.

Deze voorbereidende fase is tevens het moment om schoon schip te maken. Welke extensies worden er nu gebruikt? Wat is de toegevoegde waarde van deze extensies? Wil je de functionaliteit behouden in de nieuwe webshop? Over het algemeen geldt de regel: Minder extensies betekent een soepelere transitie naar Magento 2.

1a. Strategische sessie

Het herstructureren van de webshop heeft verschillende raakvlakken. De keuzes die je maakt voor het migratieplan hebben impact op de snelheid, functionaliteit, uitstraling en de kostprijs van de nieuwe webshop. Indien gewenst ondersteunen we bij het maken van de juiste keuzes. We bespreken de toegevoegde waarde van verschillende extensies en baseren ons advies op ervaring uit zowel een technisch als een usability oogpunt.

Fase 2: Inrichting en migratie

2. Inrichting Magento 2

Zodra het migratieplan is opgesteld, kan de basiswebshop in Magento 2 worden ingericht. We installeren het nieuwe platform op de hostingomgeving, en maken het gereed voor de datamigratie.

3. Datamigratie

De belangrijkste data uit je huidige webshop wordt overgezet naar het nieuwe Magento 2 platform. Dit doen we door een verbinding te maken met de database van je webshop. Vanuit deze database wordt de data ‘omgevormd’ naar Magento 2-data.

De data die op deze manier wordt overgezet omvat:

Configuratie-instellingen

Winkels en winkelzichten

Attributen

Categorieën

Producten

Klanten

Orders

Maatwerk-data (extra velden)

De datamigratie wordt twee keer uitgevoerd:

 1. De eerste datamigratie omvat een complete migratie van alle instellingen en data uit de webshop. Deze migratie gebeurt al in een vroeg stadium van het proces, terwijl de huidige webshop nog live staat.
 2. De tweede datamigratie is een zogenaamde ‘deltamigratie’. Deze deltemigratie wordt gedaan vlak voor de livegang van de nieuwe webshop. Het pakt enkel de nieuw verzamelde data sinds de vorige migratie zoals bestellingen, prijswijzigingen, etc. en zorgt ervoor dat zo min mogelijk data verloren gaat.

Fase 3: Uitstraling en maatwerk

4. Ontwikkeling Magento 2 thema

De basis voor de nieuwe Magento 2 webshop staat klaar. Het is gevuld met product-data, bestellingen en de instellingen zijn gewijzigd. Technisch gezien staat er een functionele webshop. Dit is het moment om te kijken naar de esthetiek. Het thema van de Magento 1.9 webshop is niet over te nemen. Alle code moet opnieuw geschreven worden. Voordelen hierbij zijn:

 • Het biedt de mogelijkheid om een nieuw design op te bouwen ‘from scratch’
 • Thema’s worden ontwikkeld met behulp van de nieuwste technieken
 • De snelheid en de performance van de nieuwe webshop zullen beter zijn
 • We kunnen vanaf de start van de webshop rekening houden met de richtlijnen van Google
 • De gebruiksvriendelijkheid van het beheer wordt verhoogd

5. Integratie Magento 2 extensies

Eerder hebben we in het Migratieplan een selectie gemaakt van extensies en functionaliteiten die behouden moeten blijven in de nieuwe webshop. Veel Magento 1-extensies zijn inmiddels ook beschikbaar in de Magento 2 marktplaats. Is de gewenste extensie niet beschikbaar voor Magento 2? Geen nood. Onze experts kunnen de functionaliteit opnieuw als maatwerk in de webshop implementeren.

6. Toevoegen van maatwerk onderdelen

Veel webshops bevatten een of meer maatwerk functionaliteiten. Soms wordt dit maatwerk in het nieuwe Magento 2 platform vervangen voor een extensie, of komt het in zijn geheel te vervallen. Is een extensie niet beschikbaar, of voldoet het niet aan de wensen, en is vervallen geen optie? Dan biedt Webbouwers als dedicated Magento specialist de mogelijkheid om de gewenste functionaliteiten maatwerk in te bouwen. Zo zorgen we voor een nieuwe Magento 2 webshop die geheel voldoet aan jouw eisen!

Jouw Magento migratie door Webbouwers.com?

Toekomstgericht ecommerce platform

Maak jouw webshop klaar voor de toekomst. Migreer op tijd naar Magento 2!

Dedicated Magento specialist

Webbouwers.com is dedicated Magento specialist voor e-commerce oplossingen.

Maatwerk mogelijkheden

Onze Magento specialisten zijn in staat om jouw migratie uit te breiden met maatwerk functionaliteiten.

Strategische sessie

Welke functionaliteiten neem je mee? Wat is de toegevoegde waarde? We denken graag met je mee.

Uniek Magento migratieproces

Dankzij onze samenwerking met Monkeybridge, bieden we een uniek migratieproces.

Onze diensten
Magento e-commerce

Magento e-commerce

Start jouw online business met een professionele Magento E-commerce oplossing.

Lees meer
Maatwerk & Webapplicaties

Maatwerk & Webapplicaties

Optimaliseer jouw bedrijfsprocessen met maatwerk software of een webapplicatie op maat.

Lees meer
WordPress websites

WordPress websites

Met een solide, open-source systeem als basis zetten we de eerste stap naar online groei.

Lees meer