fbpx

Wil je de snelheid van je website meten?

Met deze tool kan je o.a. de snelheid van je website meten volgens de standaarden van Google!
Vul je url in en bekijk de beoordeling van Google voor snelheid en gebruiksgemak.

Het ingevoerde webadres kan niet worden gevonden:

  • Controleer op typefouten
  • Controleer of de website bereikbaar is

Resultaat:

Score op basis van usability voor mobiel
Score op basis van snelheid
Score volgens de richtlijnen van Google en GTmetrix

Powered by:

google gt metrix

De snelheid van je website meten moet onderdeel zijn van je SEO strategie

Snelheid is een erg belangrijke factor voor Google in de beoordeling van je website. Deze factor wordt steeds belangrijker. Waarom? In een notendop: omdat Google het doel heeft om zo snel mogelijk een kwalitatief goed antwoord te kunnen leveren aan een bezoeker. Lees hier meer over de relatie tussen snelheid en conversie en seo.

Trage websites zijn slecht voor de conversie, maar ook voor seo!

Periodiek website meten

Snelheid is een factor waarmee je de concurrenten op de eerste pagina van Google kan verslaan, weinig bedrijven monitoren de snelheid en optimaliseren dit. Door wijzigingen en nieuwe berichten kan je snelheid zomaar lager worden dan de laatste meting. Daarom is het van belang om maandelijks de snelheid van je website te meten.

Naast de snelheid kan ook de usability op de smartphone wijzigen door wijzigingen aan de webpagina’s ook dit kan je maandelijks controleren om zo hoog te blijven in de ranking en je concurrenten voor te blijven.

snelheid website meten

Snelheid website meten, waarom? [infographic]

In onderstaande infographic wordt toegelicht waarom snelheid belangrijk is voor websites en webshops. Klik op de infographic voor een vergroting.

Open de infographic in een nieuw venster

Naast snelheid wordt ook het gebruiksgemak gemeten

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat Google veel waarde hecht aan een responsive website. Geen nood als je hier van op de hoogte bent, lees hier 4 redenen waarom een responsive website van belang is. Of je website goed presteert op een smartphone kan Google tegenwoordig meten, deze beoordeling wordt ook meegenomen in de ranking op de smartphone. Is je website niet geschikt voor de smartphone dan zal je slechter scoren dan de concurrent waarvan de website wel geschikt is.

Over de website snelheidstest

Onze website snelheid tool heeft een koppeling met de API van Google Insights en de API van GTmetrix.com. Dit betekent dat de resultaten volledig gebaseerd zijn op de richtlijnen van Google en de feiten die GTmetrix teruggeeft. De scores die worden getoond worden niet door ons beïnvloed.

Wij zijn expert in het optimaliseren van websites en webshops volgens de richtlijnen van Google. Meer weten? Neem contact met ons op.

Wil jij meer weten over snelheid en SEO? Bel 088 – 1999 000 of stuur een mail.